Taaleri Asuntorahasto osti Bonavalta yli 300 asuntoa noin 85 miljoonalla eurolla

Taaleri Asuntorahasto VIII on toteuttanut noin 85 miljoonan euron arvoisen investoinnin kolmeen rakennutettavaan vuokra-asuntokohteeseen pääkaupunkiseudulla. Investointi koostuu kahdesta Helsingin Aurinkolahdessa sijaitsevasta kohteesta ja yhdestä Kirkkonummen Masalassa sijaitsevasta kohteesta. Kohteisiin rakennetaan yhteensä 313 asuntoa ja kahdeksan liiketilaa. Kohteet rakentaa Bonava Suomi Oy.

Vuosaaren Aurinkolahteen Helsingissa nousee kaksi uutta asuinkerrostaloa, joista toiseen tulee 166 ja toiseen 54 asuntoa. Rakennustyöt käynnistyvät joulukuussa 2022. Valmistuessaan vuoden 2025 alkupuolella ne viimeistelevät Bonavan Sitadellin korttelin, jossa kaikkineen on tällöin 550 asuntoa.

Kirkkonummen Masalassa on lähtenyt rakenteille kahden asuinkerrostalon kohde, johon valmistuu 93 asuntoa. Hyvien liikenneyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä sijaitseva kohde valmistuu vuoden 2023 lopulla.

Kaikkiin kohteisiin valmistuu myös liiketiloja. Masalan Tinantielle tulee kolme liiketilaa ja Vuosaaren Sitadelleihin viisi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Taaleri Asuntorahasto VIII:n merkittävän kokoiseen investointiin pääkaupunkiseudulle. Rahasto on EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen 8. artiklan mukainen kiinteistöpääomarahasto, ja nyt hankitut kohteet sopivat erinomaisesti siihen. Sekä me että Bonava olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen tähtääviin ratkaisuihin sekä Net Zero Asset Managers -aloitteen mukaisiin tavoitteisiin, sanoo rahaston salkunhoitaja ja Taaleri Kiinteistöjen sijoitusjohtaja Jan Hellman.

Toinen varainhankintakierros käynnistymässä

Taaleri Asuntorahasto VIII Ky sijoittaa laadukkaisiin ja energiatehokkaisiin vuokra-asuntokohteisiin Helsingin seudulla, Tampereella ja Turussa. Rahasto kiinnittää erityistä huomiota sijoituskohteidensa energiatehokkuuteen ja muihin kattaviin ESG-kriteereihin. Rahasto on käynnistänyt sijoitustoimintansa keväällä 2022. Rahaston toinen varainhankintakierros on parhaillaan käynnistymässä.

Taaleri Kiinteistöt hallinnoi 13 kiinteistörahastoa ja kiinteistöportfoliota sekä niissä olevaa noin 800 miljoonan euron kiinteistövarallisuutta.

Kuvan lähde: Bonava.

Edellinen artikkeliKivistön keskusta laajenee Kivistöntähden alueelle Vantaalla – 1 200 asukasta
Seuraava artikkeliKiinteistön energiatehokkuuden parantamisella luodaan merkittäviä säästöjä ja varmistetaan mukavat olosuhteet