On jättiläisen syntymäpäivä

Lemminkäisen sulautuminen YIT:hen tuli voimaan tänään. Molemmat yhtiöt julkistivat tänään myös tilinpäätöksensä. Uusi YIT julkistaa yhdistynyttä yhtiötä koskevaa pro forma -tietoa päättyneeltä ennen 2018 ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen julkistamista.

Jo aiemmin on kerrottu, että uuden yhtiön alustava yhdistetty vuotuinen liikevaihto on noin 3,4 miljardia euroa ja yhdistyneellä yhtiöllä on noin 10 000 työntekijää 11 eri maassa.

YIT julkisti tänään myös konsernin uuden segmenttijaon ja raportointikäytännön.

Esimerkiksi Toimitilat-segmentissä ovat YIT:n Toimitilat ja infra -toimialaan kuuluneet toimitilarakentamisen ja hankekehityksen liiketoiminnat sekä Lemminkäisen Suomen talonrakentaminen -toimialan toimitilarakentamisen, hankekehityksen ja kiinteistöjohtamisen liiketoiminnat.

Kiinteistöt-segmentti vastaa merkittävien hankekehityskohteiden kehitysvaiheen rahoittamisesta sekä tonttien ja kehitettyjen kiinteistöjen omistamisesta ja edelleen realisoinnista sopivalla hetkellä. Toimialan alla raportoidaan YIT:n osaomistamia kohteita kuten Triplan kauppakeskus.

YIT päivittää yhdistymisen myötä myös tiedonantopolitiikkansa. Merkittävin muutos aiempaan tiedonantopolitiikkaan on se, että projekteista ja sijoittajakaupoista tiedotetaan jatkossa sijoittajauutisella (pörssitiedotteella) silloin kun arvo ylittää 25 miljoonaa euroa. Aiemmin sijoittajauutisen raja oli 10 miljoonaa euroa.

Yhtiö tiedottaa kuitenkin edelleen aktiivisesti alle 25 miljoonan euron projekteista ja kaupoista lehdistötiedotteilla.

Edellinen artikkeliRakennusliikkeen asiakas maksaa puolivalmiista
Seuraava artikkeliOpiskelija-asunnoista vuokra-asuntoja Pohjois-Haagassa