Nordean pääkonttori ei tarvitse konttoria

Kauan kaivattu ja spekuloitu päätös Nordean pääkonttorin sijainnista saatiin viimein. Pääkonttori muuttaa Ruotsista Suomeen syksyllä ensi vuonna. Paitsi että konkreettisesti pääkonttori ei kauheasti muuta, vaikka yhtiön kotimaa muuttuukin.

Lopputulos on hienoa asia Suomen ja Helsingin asemalle ja brändille, mutta toimistomarkkinoitamme se ei liikauta – ellei Helsinki sitten ala Nordean vedolla houkutella yhä kiihtyvämmin myös tilaa tarvitsevia toimijoita.

Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull kertoi tänään Iltalehdelle, että Helsinkiin muuttavien ihmisten määrää ei ole yhtiössä vielä arvioitu, mutta heitä on ”erittäin vähän”.

Ylipäätään pääkonttorityöntekijät ovat häilyvä käsite: erilaisia toimintoja on paljon hajautettuna eri maissa ja ihmiset matkustavat maiden välillä. Voi olla aika vaikea erotella, kuka on pääkonttorin työntekijä ja kuka ei.

Nordean Suomen-toiminnot on keskitetty Helsingin Vallilassa toimivaan Nordea Campukseen. Vallilasta tulee todennäköisesti myös siirtyvien pääkonttoritoimintojen sijaintipaikka. Tosin Koskull huomautti myös olevansa kiinnostunut, jos jollakulla on parempia ehdotuksia.

Nordean nykyinen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa Kungsträdgårdenin kupeessa Pembroken omistamassa kiinteistössä. Fastighetsvärlden-lehden mukaan Nordea on Pembroken vuokralaisena myös Suomessa ja Norjassa.

Edellinen artikkeliLehtileikkeet
Seuraava artikkeliAra testaa vähähiilisyyden kriteereitä omissa hankkeissaan