Lopettakaa ruikuttaminen, suomalaiset!

Ei auta itku markkinoilla, saati kiinteistösijoitusmarkkinoilla. Tätä yritti suomalaiselle yleisölleen tolkuttaa Patrizian Pohjoismaiden toimitusjohtaja, teema-artikkelistammekin tuttu Rikke Lykke, joka piti yhden Kiinteistöalan vuosiseminaarin vauhdikkaimmista luennoista.

Lykke pitää Suomea loistavana sijoituskohteena kansainvälisille kiinteistösijoittajille. Mutta. Suomalaiset valittavat aina.

Suomalaiset valittavat korkeasta työttömyydestä, vaikka se on alhaisempi kuin Euroopassa keskimäärin. Suomalaiset valittavat velkaantumisesta, vaikka maan nettovelka on edelleen alhaisimpia Euroopassa. Suomalaiset valittavat Venäjän viennin sakkaamisesta, vaikka samaan aikaan vienti Saksaan on kasvanut merkittävästi.

Suomen markkinoiden volatiliteetti on Euroopan alhaisimpia. Suomi kuuluu luottoluokitukseltaan maailman matalariskisimpiin maihin. Kaupungistumiskehitys on vahvaa. Mitä muuta kansainväliset kiinteistösijoittavat voisivat toivoa?

Lykken mielestä näyttää sieltä, että suomalaiset eivät vieläkään ole toipuneet Nokian romahduksesta. Aivan turhaan: positiivisesti ajateltuna se on hyvä asia – kerran kuollut ei kuole toista kertaa.

Suruajan voisi jo lopettaa, jotta potentiaaliset kosijat eivät säiky pois

Edellinen artikkeliKun sata kiinalaissijoittajaa Lontooseen meni
Seuraava artikkeliMiten Rossilahdesta tuli Cruise