Kenelle kellot soivat

Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoilla tehtiin tällä viikolla historiaa, kun alalle syntyi uusi pörssiyhtiö: Titanium listautui kasvuyhtiöille suunnitellulle Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle.

Hoivakiinteistöihin ja asuntoihin sijoittaviin erikoissijoitusrahastoihin sekä omaisuudenhoitopalveluihin erikoistunut Titanium on lajissaan harvinainen. Suomalaisia listattuja kiinteistösijoitusyhtiöitä on vain kourallinen.

Ja kasvuyhtiö Titanium todellakin on. Yhtiön kasvu on perustamisen jälkeen ollut keskimäärin noin 60 prosenttia vuodessa.

Analyysitalo Inderes odottaa Titaniumin vahvan tuloskasvun jatkuvan myös lähivuosina, kun ”yhtiön keihäänkärkituotteet jatkavat kasvuaan suotuisan markkinatilanteen siivittämänä”.

Inderes ennustaa Titaniumin kuluvan vuoden liikevaihdon kasvavan 55 prosentilla 10,3 miljoonaan euroon. Titaniumin oma tavoite on kasvattaa liikevaihto yli 16 miljoonaan euroon vuonna 2020.

Listautumisanti oli Titaniumille menestys. Anti ylimerkittiin nopeasti ja jouduttiin keskeyttämään ennenaikaisesti. Annin lopputuloksena Titanium sai peräti 5 100 uutta osakasta.

Listautuva yhtiö pääsee perinteen mukaan soittamaan pörssin kelloa osakkeidensa ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä pörssin avautuessa. Katso Titaniumin kellonsoitto tästä!

Titaniumin listautuminen oli jo kymmenes listautuminen Helsingin pörssissä tänä vuonna. Samalla viikolla listautui myös Terveystalo. Pörssillä on lisäksi useita keskeneräisiä keskusteluita käynnissä tälle vuodelle. Kenelleköhän kellot soivat seuraavaksi?

Edellinen artikkeliLehtileikkeet
Seuraava artikkeliEnergiatehokkuuden kolmoisvoitto Pitäjänmäellä