Järjen ääni konversioperiaatteisiin

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee tänään uudelleen periaatteita käyttötarkoituksen muutoksille toimitiloista asumiseen kantakaupungin alueella. Edellinen esitys, jossa konversiot olisi kielletty kokonaan tietyillä alueilla, riitautti lautakunnan viime vuoden lopulla.

Uusi esitys sisältää harkinnanvaraisuutta – siis tervettä järkeä.

Nyt esitetään, että periaatteiden lähtökohtana on se, että hankkeita arvioidaan tapauskohtaisesti. Harkinta perustuu korttelin sijaintiin ja esiselvitykseen, josta tekemisestä tulee pakollista.

Hankekohtaisessa esiselvityksessä tuodaan tarkemmin esille aluetta ja hanketta koskevia ominaisuuksia ja vaikutuksia. Edelleenkin kantakaupunki on jaettu erilaisiin vyöhykkeisiin, mutta täyskieltoa ei ole missään.

Liikekeskustassakin käyttötarkoituksen muuttaminen asumiseen on mahdollista, kunhan kiinteistön kaksi alinta kerrosta pyhitetään toimitilakäyttöön.

Periaatteiden tavoitteena on turvata pääkaupungin keskusta-alueen elinvoimaisuus pitkällä tähtäimellä. Kaupunki on ollut huolissaan siitä, että konversiot ja niistä kyseleminen on lisääntynyt huomattavasti.

Periaatteet on tarkoitus tuoda uuden kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn syksyn 2017 aikana.

Edellinen artikkeliLehtileikkeet
Seuraava artikkeliFortumin suunnitelmat Keilaniemen asuntorakentamisesta ovat vielä keskeneräisten selvitysten asteella