Investors House aloittaa Vantaalla asuntojen hankekehityksen yhdessä Firan kanssa

Investors House ja Fira ovat solmineet hankekehityssopimuksen Investors Housen omistuksessa olevalle alueella Vantaan Tikkurilassa.

Yhtiöt kehittävät yhteistyössä kaavakehitysvaiheessa olevaa aluetta, jolle kaavaillaan alustavasti 11 000 kerrosneliömetriä asuntorakennusoikeutta ja sitä palvelevaa pysäköintiratkaisua.

Alue on Tikkurilan keskustassa osoitteessa Neilikkatie 17, ja hanketta valmistellaan yhdessä Vantaan kaupungin kanssa.

Alustavasti tontille toteutettaisiin sekä omistus- että vuokra-asumista. Tehdyllä hankekehityssopimuksella tavoitellaan yhteistyötä vuosille 2020–2024 ensin hankkeen kehityksessä ja sen onnistuessa myös toteutuksessa.

–Investors House toimii kiinteistöliiketoiminnan koko ketjussa hankekehityksestä omistamisen ja vuokraamisen kautta sijoitustuotteisiin. Näemme tässä mallissa uusien kohteiden kehittämisen yhteistyössä kumppaneiden kanssa hyvin kiinnostavana, kommentoi Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen.

–Tikkurilan kaltaisella arvoltaan suuruusluokkaa 45-55 miljoonaa euroa olevalla hankkeella on merkittäviä positiivisia vaikutuksia myös yhteiskunnan elpymisen ja työllisyyden kannalta, Roininen lisää.

Roinisen mukaan yhtiöllä on lisäksi joitain kaavoitusvaiheessa olevia alueita muun muassa Lappeenrannassa. Helsinkiin yhtiölle valmistuu tässä kuussa yksi asuinkohde, jossa on 25 huoneistoa.

Yhtiö on kiinnostunut hankkimaan lisää tontteja kehitettäväksi.

– Olemme muun muassa hakeneet Helsingin kaupungilta vuosia tonttia jokavuotisessa yleisessä hakukierroksessa siinä toistaiseksi menestymättä, Roininen sanoo.

Investors House kertoi tällä viikolla osavuosikatsauksessaan, että koronakriisi on toistaiseksi näyttäytynyt maltillisesti yhtiön liiketoiminnassa.

Jatkuessaan sillä voi kuitenkin olla moniulotteisia negatiivisia vaikutuksia vuokraustoimintaan, rahoitukseen ja omaisuuden arvoihin.

–Vaikutukset eivät kuitenkaan ole ainoastaan negatiivisia: mahdollinen taantuma saattaisi avata uusia mahdollisuuksia, mikäli se johtaisi esimerkiksi tonttien saatavuuden paranemiseen.