Hotellisektorilla kuhisee

Hotellikiinteistöjen sijoittajakysyntä on kasvanut jyrkästi koko Euroopassa. Tänä vuonna saattaa mennä rikki 20 miljardin euron ennätys eurooppalaisissa kiinteistösijoituksissa.
Vahvoja trendejä ovat myös hotelliketjujen ja -yhtiöiden yrityskaupat sekä lisääntynyt yhteistyö sijoittajien ja hotellioperaattorien välillä.
Myös suomalaiset sijoittajat ovat innostuneet hotelleista. Tänä vuonna niin eläkeyhtiöt Varma, Ilmarinen ja Elo kuin kiinteistösijoitusyhtiö Capman ovat kertoneet lisääntyneistä sijoituksistaan hotellipuolelle.
Syyskuussa eläkeyhtiö Elon omistamassa kiinteistössä Helsingin keskustassa aukesi viiden tähden hotelli ja pian kuulimme toisesta: Capman alkaa rakennuttaa luksushotellia toiselle puolelle ydinkeskustaa. Tosin virallisia tähtiä meillä ei olekaan, koska Suomi ei kuulu yhteiseurooppalaiseen hotellitähtijärjestelmään.
Lisää uutisia voinemme odotella piakkoin: yhdestä Capmanin Tampereella omistamasta hotellista on lähtenyt edellinen vuokralainen eli Restel vuodenvaihteessa, koska sen vuokrasopimus päättyi.

IWG The Global Workspace Leader
Edellinen artikkeliEnnustamisen sietämätön vaikeus
Seuraava artikkeliVoiko työpaikalla viihtyä liian hyvin?