Hermanninrannan suunnittelu käynnistyy Helsingissä

Hermanninranta käynnistää Kalasataman pohjoisimpien osien suunnittelun. Tavoitteena on suunnitella uusi asuinympäristö, joka myöhemmin kaavoitettavan Kyläsaaren kanssa yhdistää Kalasataman pohjoisosan Arabianrantaan. Hermanninrannan alueelle suunnitellaan asumista ja palveluita noin 5 000 uudelle asukkaalle. Kaupungin mukaan Hermanninrannasta rakentuu ekologisesti kestävä kaupunginosa, jossa vihreällä infrastruktuurilla on erityinen merkitys ja painoarvo.

Alueelle on alustavasti suunniteltu yhdeksän asuinkorttelia, kaksi pysäköintitaloa, koulu ja kaksi päiväkotia. Pohjoisemman päiväkodin yhteyteen suunnitellaan lisäksi urheilukenttä ja mahdollisuutta leikkipuiston rakentamiselle tutkitaan. Hermanninrantaan selvitetään myös edellytyksiä kelluville rakennuksille. Nykyisin alueella sijaitsee Hermannin rantapuisto, veneiden talvisäilytysalue sekä pienimuotoista teollista ja kaupallista toimintaa. Alue on osittain myös jättömaata ja siellä on työmaiden tilapäistä pysäköintiä.

Nykyinen Hermannin rantapuisto jää suurilta osin puistoalueeksi, kun varsinainen rakentaminen keskittyy lähelle Hermannin rantatietä. Rantapuiston alueella on tarkoitus säilyttää nykyistä luontoa ja kehittää sitä yhä monimuotoisemmaksi.

Hermanninrannan ja Kyläsaaren alueilla tutkitaan laajasti puurakentamisen edellytyksiä. Myös maalämpöratkaisujen sekä talokohtaisen tuulienergiankeräyksen mahdollisuuksia alueella selvitetään. Aurinkopaneeleita on tarkoitus hyödyntää osana energiantuotantoa.

Hermanninrannan osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavan valmisteluaineistoa on esillä 10.5.–31.5.2021.

Kuvan lähde: Helsingin kaupunki.

Edellinen artikkeliEspoon Taavinkylän asemakaavan tehokkuus keveni, asukkaita noin 1 500
Seuraava artikkeliSijoittajien kiinnostus asuntoihin jatkuu